Terroir – en billedserie

Af Trine Leonore Berg

.

Tomheden strækker sig udover mit liv
i dag føler jeg smerte ved blot at eksistere
måske jeg er ved at vokse
rovdyrsgebis
du er blevet censureret bort fra mine drømme
jeg skubber en usynlig skikkelse
ned ad stolen
du rammer gulvet som en skorpion
jeg tværer dig ud med min støvle
igen
igen
igen
til sidst er det bare disorganiseret organisk materiale

 

 

Jeg er studerende på kunstakademiet i Göteborg, hvor jeg studerer kunstfotografi, og jeg har lavet et fotografisk projekt.

TERROIR (fra fransk: terre, og betyder ‘land’ el. ‘jord’) er en betegnelse for alle de miljømæssige faktorer som påvirker en afgrøde. Det var oprindeligt en fransk term inden for vin, kaffe og te, der angav de særlige kendetegn, som geografi, geologi og klimaforhold på en bestemt lokalitet prægede bestemte sorter med. Ligesom planter og afgrøder så påvirkes vi som mennesker af vores opvækstmiljø, og ligesom planter kan vi heller ikke bestemme, hvor vi plantes eller, hvilke familier vi fødes ind i.

I TERROIR genbesøger jeg de indre landskaber af opgivelse, ensomhed og fortvivlelse, som jeg husker fra min barndommen. Jeg undersøger de indre tilstande som følger af at være vokset op i en dysfunktionel familie med psykisk sygdom, selvmord, incest, alkoholisme og stofmisbrug. Hvad det frembragte både dengang og nu senere i livet – oplevelsen af at være følelsesmæssig forkrøblet.

TERROIR kaster lys på de sårbare og skrøbelige dele af det at være menneske men giver også plads til muligheden for, at noget andet end mørke kan opstå, hvis eller når det transformeres.