Anmeldelse af ‘Vejen tilbage’

Anmeldelse af  ‘Vejen tilbage
Forfatter: Lone Holm
Forlag: Forfatterskabet.dk, 2020

.
Anmeldt af Katja Dam Marcker, maj 2021

 

Allerede fra start bliver man inddraget i Lones fortælling. Hendes ord giver en utrolig stærk fornemmelse af at være personligt med på rejsen.
Der er så mange fraser, der beskriver følelser og tilstande, som en person, der selv har været udsat for overgreb, vil kunne nikke genkendende til. For den ikke udsatte vil bogen kunne give op til flere aha oplevelser, da Lones fortællinger giver et rigtig godt billede af, hvilke reaktioner og hvilke mønstre overgreb kan give et menneske, både i tiden det står på og årene efter.

Lone blev manipuleret og udsat for overgreb fra tidlig alder og helt op i sit voksne liv af en nær voksen, der burde have været omsorgs- og tillidsperson. Hun blev svigtet af op til flere voksne, inklusiv sin mor, hvilket har betydet, at de aldrig har fået en sund relation.

En gribende fortælling om en pige, der er blevet manipuleret til at tro på, at det unormale var normalt. At kærlighed kan vise sig som overgreb, løgne, mistillid og ejerskab. At skulle lære at vende det om, vende det rigtigt.

Som læser bliver man udover Lones personlige beretning beriget med redskaber til, hvordan man selv kan takle udfordringer, der er kommet som følge af overgreb, og hvordan man kan guide udsatte.

Yderst anbefalingsværdig.